Teqe-ja e parë shqiptare


Misioni i Teqesë është të ruajë, promovojë dhe kapërcejë kulturën, gjuhën, fenë, zakonet dhe vlerat tona të pasura shqiptare tek brezi ynë i ri. Të mbrojë komunitetin shqiptaro-amerikan nga efektet e dëmshme të injorancës, fanatizmit, fanatizmit, ekstremizmit dhe devijimeve përçarëse duke nxjerrë në pah vlerat që përputhen me atë të Amerikës bashkëkohore.

Bëhu anëtar

Dervish Eliton Pashaj ka lindur në Vlorë, në gjirin e një familje me tradita të theksuara Bektashiane. Shkollën fillore e ka përfunduar në vendlindje. Ka përfunduar shkollën e mesme pedagogjike, ka studiuar në fakultetin telogjik, dega e arteve Islamë, në Bursë të Turqisë. U emërua nga i ndjeri Kryegjushi Botëror Haxhi Dede Reshat Bardhi, si dervish i Teqesë Bektashiane në Amerikë në vitin 2011. Dervish Pashaj i ka shërbyer të ndjerit Baba Arshi për 5 vjet, duke treguar respekt dhe përkushtim. Vazhdon t’i shërbjeë të gjithë besimtarëve dhe bashkëatdhetarëve në Teqenë Bektashiane ‘Baba Rexhep’.

[contact-form-7 id=”78″ title=”Contact form”]