First Albanian Bektashi Teqe


Teqe’s mission is to preserve, promote and transcend our rich Albanian culture, language, religion, customs and values onto our younger generation. To protect the Albanian-American community from the damaging effects of ignorance, bigotry, fanaticism, extremism and divisive deviations by highlighting the values which are consistent with that of contemporary America.

Dervish Eliton Pashaj ka lindur në Vlorë, në gjirin e një familje me tradita të theksuara Bektashiane. Shkollën fillore e ka përfunduar në vendlindje. Ka përfunduar shkollën e mesme pedagogjike, ka studiuar në fakultetin telogjik, dega e arteve Islamë, në Bursë të Turqisë. U emërua nga i ndjeri Kryegjushi Botëror Haxhi Dede Reshat Bardhi, si dervish i Teqesë Bektashiane në Amerikë në vitin 2011. Dervish Pashaj i ka shërbyer të ndjerit Baba Arshi për 5 vjet, duke treguar respekt dhe përkushtim. Vazhdon t’i shërbjeë të gjithë besimtarëve dhe bashkëatdhetarëve në Teqenë Bektashiane ‘Baba Rexhep’.

Poll President Votes


President/Chairman

Do you agree to elect Mynyr Nazifi as Teqe's President/Chairman?

Yes 415
91 %
No 42
9 %
Vice-President/Director

Do you agree to elect Valter Xhomaqi as Teqe's Vice-President/Director?

Yes 77
68 %
No 37
32 %
Secretary

Do you agree to elect Ilir Hasani as Teqe's Secretary?

Yes 108
88 %
No 15
12 %
Treasurer

Do you agree to elect Edison Leskaj as Teqe's Treasurer?

Yes 78
75 %
No 26
25 %
Directors

Do you vote to elect Hasan Rakipi, Genti Metko, Laurant Metko, Naim Sulejmani and Kasem Myftari as Teqe's Directors?

Yes 95
69 %
No 43
31 %
Write your message